Revolucija koja nas menja iznutra i tera na promene

Elite Academy Balkans Beograd i International Creativity Company (ICC) Tuzla, održali su edukativnu radionicu „Revolucija u sektoru ljudskih resursa“, na kojoj su predstavljena moderna, inovativna rešenja upravljanja ljudskim kapitalom. Radionica je organizovana u Područnoj privrednoj komori Banja Luka, 19.10.2023. godine.

Istaknuti su najnoviji trendovi i strategije upravljanja ljudskim resursima koji će omogućiti stvaranje radne sredine koja motiviše zaposlene, podstiče njihovu produktivnost, a u isto vreme, i zadovoljstvo radnom okolinom.

Jasmin Hasančević, direktor ICC Tuzla:“Poslovno društvo treba biti svjesno neophodnosti prihvatanja inovativnog pristupa u podiaznju intelektualnog kapitala unutar kompanija, jer globalna tržišta prepoznaju i vrednuju isključivo intelektualni kapital.  U većini poslovnih subjekata imamo stari model kadrovske službe koja  mora doživjeti transformacije u inovativne modele,  prihvatiti nove percepcije vođenja timova radi podizanje efektivnosti i većeg zadovoljstva radnika. Tako se stvara povoljna klima za kontinuirani  razvoj kompanija koje  postaju poželjni poslodavci za mlade, te utiče na smanjenje fluktuacije koja postaje sve veći problem.”

Na prezentaciji je istaknuta važnost profesionalnog razvoja kroz različite i prilagođene  edukacije i obuke sa ciljem unapređenja veština i znanja zaposlenih. Adekvatno osmišljeni edukativni programi, zasnovani na prethodnom testiranju i dijagnostici, omogućavaju zaposlenima da dosegnu svoj puni potencijal,  te doprinesu uspehu kompanije.

„Najvažniji kapital u svakoj kompaniji su ljudi. Važno je kako odabrati saradnike, napraviti vrhunski tim, kako ih motivisati, voditi, zadržati i učiniti lojalnim, da kompaniju shvate kao svoju. Cilj današnjeg okupljanja je da vlasnicima i direktorima kompanija predstavimo  najvažnije segmente u pripremi kompanija za evropski put, a to su podizanje standarda produktivnosti, poboljšanje organizacije, efikasnosti i motivacije zaposlenih,“ istakao je direktor Elite Academy Balkans Miša Pavičević.

Tokom drugog dela radionice razvijena je panel diskusija koja je počela pitanjima za predavače, zatim je nastavljena razmenom različitih iskustava u primeni metoda u upravljanju ljudskim resursima, te problemi sa kojima se ovaj sektor sreće, posebno u komunikaciji između menadžmenta i zaposlenih.

“Ovaj sektor za ljudske resurse mora biti spona između uprave, menadžmenta i radnika, a najčešće nailazim na otpor i nerazumevanje i jednih i drugih. Neophodna je stalna edukacija, dosta rada i strpljenja, a ovaj posao može raditi samo osoba koja zaista voli ljude, voli raditi sa ljudima i ima jaku emocionalnu inteligenciju”, istakla je jedna od učesnica radionice.

Zadovoljstvo radionicom najbolje su opisale reči: ”Srećna sam što sam imala priliku da prisustvujem ovom predavanju. Ovo predavanje je u punom smislu potvrdilo izreku “ime je znak” jer u odnosu na sve što sam ranije slušala iz ove oblasti ovo je zaista revolucija. Mijenja nas iznutra i tjera na promjene…Samo zadovoljan zaposleni, kako rekoste u svome predanju,  će dati sve od sebe na radnom mjestu u protivnom će opstruisati rad i onda smo svi na gubitku a to baš nikome ne treba.”

Predhodna vest
Sledeća vest

Nema proizvoda u korpi.

X