Sektor HORECA Elite Academy pruža konsultantske usluge u oblasti Hotelijerstva i Ugostiteljstva. Na našim treninzima i obukama dobićete praktične alate za uspešno poslovanje u ovim oblastima. Bavimo se realističnim pristupom trenutnog stanja tržišta i učesnici će naučiti kako da upravljaju svoje aktivnosti, kako iz unutrašnje tako i sa spoljašnje perspektive. Kompletan kurs obuke koncipiran je u četiri glavne teme.

1. UNUTRASNJA ORGANIZACIJA:

Prvi deo kursa ćemo raspravljati o tome kako upravljati i organizovati najvažnije pozicije u hotelu, jednostavno sastavljajući idealnu organizacijsku šemu. Postavljanje pravilne organizacije sa jasno definisanim obavezama i duznostima svake pozicije čini osnov za dalje pravilno funkcionisanje preduzeća.

2. KUPAC

Interni klijent: Upravljanje i motivacija osoblja. Da bi Vaš tim mogao da uspešno prodaje proizvod , mora prvo i sam da veruje u njegov kvalitet i da bude njegov konzumer. Stvaranjem zdravih odnosa među zaposlenima kreirate dugoročnu strategiju poslovanja.

Eksterni kupac: Naši pravi poslodavci. Kupci su se danas promenili, imaju drugačije zahteve i drugačija očekivanja, te se tome moramo prilagođavati u svrhu ostvarivanja što boljeg ekonomskog rezultata.

3. EKONOMSKO UPRAVLJANJE AKTIVNOSTIMA

Razgovarat ćemo o praktičnim aspektima optimizacije troškova, upravljanja proračunom i finansijskoj kontroli. Ukazacemo na neke delove gde je moguce smanjiti troškove i povećati prihod jer je krajnji cilj poslovanja finansijska dobit.

4. KAKO  POBOLJŠATI I RAZVIJATI KOMPANIJU:

Kada se napravi presek poslovanja, zaustavi odliv novca, postave standardi i organizaciona šema i kada se napravi cilj i strategija razvoja pristupa se realizaciji i unapređenju.

Neke od tema koje se obrađuju u ovom poglavlju su:

1.UPRAVLJANJE

2.UKLJUCIVANKE PROBLEMA U PRILIKE

3.RAZVIJANJE PROFITABILNIH ODNOSA SA JAVNOŠĆU

4.MARKETING OD PRAVILNOG KONTAKTA DO DRUŠTVENIH MEDIJA

 

Kursevi su namenjeni menadžerima svih nivoa kao pomoć i alat za što bolje razumevanje poslovanja i upravljanja kadrovima. Pored ovih opciono u ponudi imamo i razvoj određenih veština Vaših rukovodioca, gde tretiramo sledeće teme:

Karakteristike i veštine Menadžera ugostiteljstva

Izgled (Grooming)
Poznavanje ponude (Product knowledge)
Poslovno ponašanje i maniri
Verbalna komunikacija
Verbalna komunikacija sa kolegama
Verbalna komunikacija sa gostima
Komunikacija telefonom
Neverbalna komunikacija
Pisana komunikacija
Govor tela
Sposobnost da gradi poverenje
Predstavljanje hotela, ponude i usluga
Operativni menadžment
Trebovanje robe
Skladištenje robe
Izrada rasporeda za zaposlene
Naplata

Elite Academy nudi konsultantske projekte i personalizovane obuke, kvalifikovane tutore koji mogu pružiti podršku klijentu u fazi primene najjsavremenijih metoda

Cilj Akademije je da kompanijama stavi na raspolaganje nezaobilazan instrument  za njihov razvoj, praktična, pragmatična, aktuelna i pre svega, delotvorna rešenja

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Elite Academy Balkans will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.